פרסום מודעות אבל בעיתון הארץ

פרסום מודעת אזכרה בעיתון הארץ

לרוב נעדיף לפתוח את העיתון ולקרוא ידיעות ענייניות, מרתקות או כאלו בעלות גוון משמח, אך בעיתון ישנן מודעות שגם באות ליידע על מאורעות נוספים כגון אבל, תנחומים, השתתפות בצער וגם אזכרה. פעמים רבות כאשר אדם נפטר ומשפחתו רוצה להגיע אל תפוצה רחבה של אנשים, היא תבחר לפרסם מודעת אבל בעיתונות אשר בעקבותיה ייתכנו מודעות נוספות של מכרים ועמיתים של הנפטר המעוניינים להעניק לו כבוד אחרון. במאמר זה נדון לגבי מודעות של אזכרה שתפקידן ליידע את הציבור שכבר עברה שנה ולעיתים אף מספר שנים יותר מיום פטירתו של המנוח. כיצד יש לפרסם זאת ומה צריך להופיע? הכול במאמר הבא.

מדוע חשוב לפרסם מודעת אזכרה?

חשיבותה של מודעת אזכרה היא רבה. זאת משום שישנם אנשים רבים שהנפטר היה יקר להם ומעוניינים לחלוק לו כבוד. למרות שהגיעו בעבר להלווייתו או לשבעה לשם ניחום האבלים, עדיין חשוב להם להגיע גם למועד האזכרה. החיים של כולנו הם קדחתניים, עמוסים ומלאי מטלות ומשימות יומיומיות. לעיתים, גם אלו שהנפטר יקר להם, עלולים לשכוח את תאריך האזכרה, ולכן, פרסום מודעת אזכרה למעשה מזכיר את המועד לאנשים המעוניינים להגיע ולכבד את הנפטר גם ביום אזכרתו.

עצם פרסום המודעה מונע מצב שבו נחסך מכל אותם מכרים להתעדכן בדיעבד במועד האזכרה ולהרגיש רע על כך שפספסו את המועד. כך ניתנת להם ההזדמנות להגיע אל המיקום שבו נערכת האזכרה, לנחם את המשפחה ולכבד את הנפטר.

מה יופיע במודעות אזכרה?

מודעות אזכרה שמפורסמות בעיתונות כוללות את שמו של הנפטר, מספר מילים אישיות המתארות את הגעגוע העצום לנפטר, מועד האזכרה והמיקום שבו תיערך. לעיתים יש מי שמציין שהמיקום ייערך בבית הקברות ויום למוחרת תיערך האזכרה במיקום אחר ואף תכלול סעודה, כמו באזכרה של שנה. כמו כן, נהוג לציין את שנת הפטירה ומספר השנים שחלפו מאז שנפטר. בנוסף, ישנן משפחות שבוחרות לפרסם גם את תמונתו של הנפטר במודעה זו. אם אתם חשים קושי רב למצוא את המילים שיופיעו במודעת האזכרה שלכם, תוכלו להיעזר בצוות העיתון בניסוח אישי של המודעה, כך שתבטא את רגשותיכם ותנציח את המודעה על גבי העיתון באופן המכובד ביותר. עורכי המדור, יערכו את המודעה כראוי, ישיבו לכם אותה לבדיקה אחרונה ואישור סופי, ולאחר מכן המודעה תודפס בעיתון.

מדוע מומלץ לפרסם מודעות אזכרה בעיתון?

פרסום מודעת אזכרה בעיתון הארץ למשל, היא מומלצת ביותר מכמה סיבות: ראשית, מדובר בעיתון מוכר ומכובד. זהו אחד העיתונים המובילים והנקראים ביותר בישראל, ומכאן שיש לו מנויים וקוראים רבים אשר מתעדכנים בידיעות המופיעות בו מידי יום ביומו. משכך, תפוצתו רחבה ומגיעה למעל מאה אלף אנשים, לעומת עיתונים אחרים אשר תפוצתם יכולה להגיע למספר נמוך יותר של קוראים. אם בין האנשים הללו ישנם עמיתים, מכרים, חברים, קולגות לעבודה ואנשים נוספים אשר הכירו את הנפטר במהלך חייו ומעוניינים לחלוק לו כבוד אחרון, הם בהחלט יוכלו לעשות זאת כאשר יתקלו במודעת האזכרה שבעיתון, ועל אחת כמה וכמה אם תופיע גם תמונתו של הנפטר.

שנית, גם מנויים של העיתון אשר אינם קוראים בו פיזית, אלא גולשים באתר של העיתון דרך המחשב או הטאבלט או לחילופין על ידי הנייד דרך האפליקציה, יוכלו להתוודע לגבי תאריך האזכרה של הנפטר. כך התפוצה היא רבה יותר, שכן היא מגיעה גם אל המנויים שאינם נמצאים בפלטפורמות הדיגיטליות וגם למנויים שנמצאים רק בפלטפורמות הללו. 

כיצד מתפרסמת מודעת אזכרה בעיתון הארץ?

ניתן לפרסם מודעות אזכרה בעיתון הארץ בחלוף שנה או מספר שנים מיום פטירתו של הנפטר. משפחות אשר חשות צורך לפרסם מודעת אזכרה שנה אחר שנה עקב מות הנפטר בנסיבות שאינן טבעיות כמו טרגדיה או אם מדובר בחלל צה"ל לדוגמה, ומעוניינות להנציחם, יכולות לפרסם את מודעת האזכרה בעיתון. המודעה עצמה תנוסח בפונט אחיד, בדרך כלל בגוון שחור על גבי לבן. במודעה כאמור יופיעו פרטיו של הנפטר, כמה מילים נוגעות ללב ופרטים לגבי מיקום ושעת האזכרה. ניתן כמובן לצרף תמונה אך זו לא חובה. מודעות אזכרה מזכירות מודעות אבל בנראותן מאוד. גם מבחינת גודל המודעה, ניתן לפרסם מודעות במגוון גדלים שונים לבחירתכם בדפי העיתון.

 
אתם משאירים פרטים ואנחנו מייד חוזרים

כדי להפוך את הפנייה ליעילה יותר, באפשרותכם לכתוב לנו בעניין המודעה שאתם מבקשים לפרסם, כדי שנגיע מוכנים לשיחה… :)