מודעות בעיתון המודיעות על פטירתו של אדם יקר, הן חלק ממארג החיים העדין שלנו. הן מיועדות כדי להפיץ ברבים את דבר הפטירה של אותו אדום בשעת יגון וצער של בני המשפחה הקרובה. למודעות אלו חשיבות רבה כאשר יש צורך לעדכן מעגלי מכרים רחוקים של הנפטר, אשר למשפחה אין דרך להגיע אליהם כפי שבאפשרותה להגיע לסביבתה הקרובה. המודעות הללו מאפשרות לעדכן ולהתעדכן, ובכך להגיע ולהביע תנחומים עבור אלו שהדבר חשוב להם.
כאשר אדם נפטר, בני משפחת הקרובים הם אלו שנשארים להתמודד עם הכאב והצער, לצד אתגרים לוגיסטיים שאינם פשוטים כלל בזמן זה, כמו: סידורי הלוויה, עדכון של חברים, מכרים, עמיתים לעבודה, שכנים ועוד. כל זאת נעשה כאשר בני המשפחה עצמם חווים את תחושת האבל הקשה, האובדן של אדם יקר ושבר עמוק בשל מה שנלקח ולא ישוב עוד. פרסום מודעות פטירה מאפשר לבני המשפחה להודיע על דבר פטירתו בחוגים רחוקים של הנפטר, כדי שייודע להם הדבר ויוכלו להגיע ולהביע את תנחומיהם למשפחה, בין אם הם מערים רחוקות, בין אם הם עמיתים לעבודות מן העבר ובין אם הם אנשים שהכיר הנפטר במהלך חייו, הזוכרים אותו לטובה ורוצים ללוות אותו בדרכו האחרונה. ללא פרסום כה נרחב בתפוצה כה רבה, ייתכן כי אנשים אלו, אשר הנפטר היה יקר לליבם, לא היו יודעים מכך דבר ומפספסים את האפשרות ללוות את הנפטר, להשתתף בלוויה וכמובן להגיע ולנחם את בני המשפחה הכואבים.
לאחר שמתוודעת המשפחה הקרובה לדבר הפטירה של הנפטר, עליה לעסוק בסידורים רבים שאינם פרסום המודעה ברבים. אנשים רבים צוברים חברים ומכרים לאורך חייהם בכל מיני מקומות שונים: בבית הספר, באוניברסיטה, בצבא, בחו"ל, בעבודה ובמקומות נוספים. כדי להגיע אל כלל האנשים הללו מומלץ לפרסם מודעת פטירה שבה מופיעים כל הפרטים הרלוונטיים, כדי שאנשים אלו יוכלו להגיע במועד ולכבד את הנפטר ומשפחתו. פרסום מודעת פטירה בעיתון הארץ יאפשר לבני המשפחה להגיע לתפוצה רבה מאוד של אנשים שהכירו את הנפטר ובכך להגיע להלווייתו או לשבעה.
מודעות פטירה צריכות לכלול מידע רלוונטי לגבי מועד ההלוויה והשבעה עצמה. לדוגמה, שמו המלא של הנפטר, התאריך הלועזי והעברי של יום הלוויה, השעה שבה תיערך הלוויה, בית הקברות שבו ייקבר הנפטר, המיקום שבו תיערך השבעה ובאילו שעות ניתן להגיע לנחם.
אם היה זה אדם בעל תואר מסוים, נהוג להוסיף – ד"ר, פרופסור, רס"ן, מנכ"ל וכדומה, שאלו תארים שהגיע אליהם הנפטר עוד בחייו ויצוינו כעת כאות לכבוד אחרון.
דבר נוסף שמצוין במודעות פטירה הוא מילים חמות אודות הנפטר מפי בני משפחתו כמו: הנפטר האהוב, היקר, אשר ייחסר לנו מאוד או משפטים אחרים המבטאים את צערם העמוק. את סיום מודעת האבל נהוג לחתום בשמותיהם ובתואר של בני המשפחה השונים, כך יופיעו המילים: אשתו, ילדיו, נכדיו או המשפחה האבלה.
מודעת פטירה היא אינה מודעה רגילה. יש לה נראות מאוד מסוימת, היא בעלת כיתוב שחור על גבי דף לבן, שבו אותיות מסוימות מוגדלות יותר מן האחרות, היא כתובה בפונט המיועד עבור פרסום מודעת פטירה וכמובן בגודל המתאים לכך. גודלה של מודעה מינימלית היא בגודל 5 ס"מ על 6 ס"מ וניתן בהחלט לפרסם מודעה בגודל של חצי עמוד ואף יותר. אם אינכם בטוחים לגבי הפרטים שצריכים להופיע במודעה, באיזה גודל מומלץ לפרסם או שאינכם מסוגלים לחשוב על נוסח הולם בשל מצבכם הנפשי עקב האבל, תוכלו לבחור מתוך תבניות קיימות נוסח שיסייע לכם בשעת המצוקה הקשה הזו, ואתם רק תעדכנו את הפרטים הרלוונטיים של שם הנפטר ובני המשפחה, וכן פרטי הלוויה והשבעה.
אומנם לעיתון הארץ יש עדיין מנויים רבים הנאמדים במעל מאה אלף, תפוצתו רחבה בהחלט, אך כיוון שאנו חיים בעידן דיגיטלי, שבו יש עניין רב ברשתות החברתיות ובאינטרנט, פרסום מודעות פטירה יופיע גם באתר האינטרנט של העיתון, כך שגם מי שלא מקבל פיזית לידיו את הגיליון, עדיין יוכל להתעדכן בכל המתרחש וכמובן גם במודעות הפטירה. מי שפחות דיגיטלי יוכל לצפות במודעת הפטירה בעיתון עצמו.
כדי להפוך את הפנייה ליעילה יותר, באפשרותכם לכתוב לנו בעניין המודעה שאתם מבקשים לפרסם, כדי שנגיע מוכנים לשיחה… :)